Een veilig thuis

Elkaar ontmoeten in geborgenheid

woonwinkel marianne - project - elkaar ontmoeten in geborgenheid

In Sittard ligt ‘Het Andere Wonen’, een wooncomplex voor ouderen met geheugenproblematiek. Elke bewoner heeft een eigen appartement met een eigen voordeur, een eigen deurbel en een eigen brievenbus. Hierdoor hebben de bewoners naast de ervaring van een eigen thuis, ook het gevoel van eigen regie. Zorgondernemers Pim Meens en Anouk van Mulekom wonen ook in het appartementengebouw en hebben Marianne in de arm genomen om de gezamenlijke ontmoetingsruimte van ‘Het Andere Wonen’ tot een sfeervolle ruimte te maken.

 

We vragen Pim naar zijn reden om met Marianne samen te werken: “We hebben Marianne gevraagd omdat zij de ontmoetingsruimte op een andere vestigingslocatie van dit 24-uurs zorgconcept sfeervol en functioneel had ingericht. Onze opdracht luidde om een huiselijke en geborgen sfeer te creëren waarin onze 26 bewoners zich welkom en thuis voelen. Dat is goed gelukt. We horen terug van onze bewoners dat ze de gezamenlijke ruimte heel gezellig vinden. Ze komen er met plezier samen om te eten, te kletsen of TV te kijken. Onze begeleiders ervaren de ruimte als functioneel, praktisch en warm.”

 

Pim en Anouk zijn blij met de deskundigheid van Marianne. Zij zorgde voor een goede afstemming van kleuren, geschikte meubels, een strakke planning en een perfecte uitvoering. Precies wat de zorgondernemers nodig hebben maar de bewoners ook. Want zij hebben behoefte aan een fijne ruimte die hen een gevoel van geborgenheid geeft. En dat is volgens iedereen meer dan goed gelukt. Wat nog niet af is, dat is de woonkamer van Pim en Anouk zelf, waar zij met hun zes kinderen tussen de 3 en 18 jaar oud wonen.

 

“Door de aparte indeling van ons appartement is het niet makkelijk om een eettafel en bank voor 8 personen zo neer te zetten dat er ook nog genoeg bewegingsruimte rondom is. Door onze goede ervaringen met Marianne hebben wij haar ook gevraagd om met ons mee te denken voor onze uitdagende thuissituatie. Ze adviseert ons nu met een compleet plan inclusief kleuradvies, meubels en raambekleding. Ik noem het ‘werk in uitvoering’ maar we weten ook dat het helemaal goed komt als Marianne zich er mee bemoeit”, zegt Pim. “Ze heeft van de woonkamer van ‘Het Andere Wonen’ ook een fijn thuis gemaakt dus wij hebben er alle vertrouwen in.”

woonwinkel marianne - project - elkaar ontmoeten in geborgenheid