Orde in de chaos

Het begon met een potje verf

woonwinkel marianne - project - elkaar ontmoeten in geborgenheid

Brenda woont met haar man, drie jonge kinderen in de leeftijd van 1 tot 7 jaar en de puberende Airedale terrier Liz in een vrijstaande nieuwbouwwoning in Klimmen. Acht jaar geleden trekken ze in en wonen een tijd lang in een vrij steriel ingericht huis waar de kleuren zwart en wit met houten lamellen de sfeer bepalen. Dat moest anders vond Brenda en ging naar Woonwinkel Marianne in het dorp voor een potje verf.

 

Sfeervolle chaos
Brenda: ”Mijn doel was om verf te kopen maar ik kwam met heel andere spullen én ideeën terug, daarbij geholpen door Marianne die mij vroeg wat ik precies wilde bereiken met de verf. Daar had ik niet direct een antwoord op dus kwam Marianne bij ons thuis kijken. En ja, vanaf toen werd duidelijk dat we behoefte hadden aan een sfeervol huis dat ondanks de chaos gezellig aanvoelt. Op advies van Marianne worden de muren voorzien van een warme tint beige, met direct al het gewenste effect”.

 

Stap voor stap naar een gezellig interieur
Na verf op de muren volgen de gordijnen. De houten lamellen liggen, heel zonde, op zolder maar de ramen zijn nu voorzien van prachtige olijfgroene gordijnen die zorgen voor een behaaglijke sfeer en privacy. “Na de gordijnen kwam er geen grote ronde eettafel die we eerst graag wilden, maar een lange ovale tafel, met veel plaats voor de kinderstoelen en verjaardagsvisite”, zegt Brenda die toen nog niet wist dat de keuze voor de bijpassende stoelen een apart hoofdstuk zou worden.

 

Op jacht naar dé juiste stoelen
Missie ‘eetkamerstoel’ dus. Brenda houdt van industrieel terwijl haar man liever voor een wat klassiekere stoel kiest. “Wat zijn wij vaak met onze drie kinderen naar de winkel gekomen! En maar kijken, zitten, passen en overleggen met mijn man. Marianne heeft uiteindelijk een vrachtwagen vol stoelen voor ons huis laten bezorgen zodat we terplekke een selectie konden maken. Die stoelen heeft Marianne naar de winkel laten brengen zodat wij in alle rust een keuze konden maken. En dat is gelukt!”.

 

Missie ‘zitbank’
Brenda vertelt verder: “De stoelbekleding is vlek werend behandeld en de stoelen mét armleuning zitten geweldig. Het houten onderstel is inmiddels ook goed bevonden door onze hond, die er al een paar flinke tandafdrukken in heeft achtergelaten”, lacht Brenda die zeer te spreken is over de service en adviezen van Marianne. “Niets is Marianne en haar medewerkers te veel. Ze hebben oog voor het kleinste detail en leveren alles piekfijn op. We verheugen ons nu al op de volgende missie ‘de bank’, maar daar wachten we nog maar even mee met onze drie jonge kinderen en kauwgrage tienerhond”.

woonwinkel marianne - project - elkaar ontmoeten in geborgenheid