Marianne is een vakvrouw die als familie voelt

Hoe een zeeblauw karpet het thuisgevoel versterkt

van doorsnee wonen naar uitzonderlijk leven

In het voormalige kantoor van de Rabobank in Kerkrade kopen Annemie en Henk Derix een prachtig verbouwd appartement. Eenmaal klaar staan Annemie en Henk voor de uitdaging om er een gezellig thuis van te maken. Dat valt niet mee. Alleen al de 3 meter hoge glazen pui bezorgt het stel flink wat hoofdbrekens. Samen bezoeken ze een aantal woonzaken maar nergens vinden ze wat ze zoeken. En tsja, wat zoeken ze precies? Inmiddels is al wel een eethoek gereserveerd, een ovale tafel met keramisch blad….

 

Dezelfde woonsfeer

Op aanraden van hun dochter, die ongeveer dezelfde smaak heeft qua woninginrichting, bezoeken ze ook Woonwinkel Marianne in Klimmen. Al direct bij binnenkomst voelen ze een klik. Als eerste valt de sfeer op, maar ook de meubels, de lampen en accessoires vallen bij Henk en Annemie in de smaak. En als Marianne in beeld komt, weten ze dat ze de juiste keuze hebben gemaakt. Annemie zegt daarover: “Het voelde meteen goed, net als familie. Na te hebben gebrainstormd met Marianne, besloten we om uitgebreid advies in te winnen. We hadden namelijk gewoon geen idee waar te beginnen”.

 

Blanco canvas
Als eerste pakt Marianne de uitdaging van de hoge glazen deuren aan. “Marianne adviseerde groene in-between gordijnen en paste deze kleurlijn vervolgens toe op de wanden, meubels en vloerkleden. Zij kan op papier al beoordelen hoe de ruimte er in het echt uit komt te zien en neemt je mee in al haar stappen”, zegt Annemie tevreden. Nu het appartement helemaal af is, alleen een salontafel ontbreekt nog, ontvangen Henk en Annemie graag familie en vrienden die allemaal even positief reageren op het resultaat.

 

Uit je comfortzone

“Marianne heeft gekozen voor een zeeblauw tapijt. Dat hadden wij zelf nooit gedurfd, maar nu het er ligt zijn we er ongelofelijk blij mee”, aldus een enthousiaste Annemie. Bovenop dit kleed staat warempel een ronde teakhouten eettafel. Wat is er met de moderne eethoek gebeurd? Annemie lacht;” Daar hebben we uiteindelijk niet voor gekozen. De adviezen van Marianne hebben zo goed uitgepakt dat wij alles, van gordijnen tot lampen, bij haar hebben besteld. Niet omdat zij dat wilde, maar omdat wij dat nodig hadden om ons thuis te voelen”.

Marianne-Woonwinkel Marianne