Interview met een zelfzekere bewoonster van een jaren ‘70 flat

Van doorsnee wonen naar uitzonderlijk leven

van doorsnee wonen naar uitzonderlijk leven

Wie binnenloopt bij Woonwinkel Marianne in Klimmen zal het gevoel kunnen hebben dat de gepresenteerde woonsfeer niet echt past bij hun persoonlijke interieurideeën. Die gedachte leefde ook bij de bewoonster van een jaren ’70 appartement, die tijdens een wandeling op de woonwinkel aan de Klimmenderstraat stuitte. Maar hoe anders pakte dit alles uit! 

De hartenwens van de bewoonster was om haar appartement in een keer de sfeer van een luxe hotel te geven. Geïnspireerd door het befaamde Kruisherenhotel in Maastricht, had de opdrachtgeefster daar een heel eigen beeld van. Hoe bijzonder is het dan dat Marianne al haar vertrekpunten volledig loslaat om helemaal in de visie van de bewoonster mee te gaan.

“Toen ik de woonwinkel eigenlijk per toeval binnenliep, werd ik niet direct aangesproken door de gepresenteerde interieurstijlen. Toch kon ik zien dat alles de winkel met grote kundigheid en liefde voor het vak was opgebouwd. Toen ik eenmaal Marianne had ontmoet, wist ik dat mijn uitgesproken woonwensen bij haar in goede handen waren.”

 Want hoe geeft je een gangbare flat die unieke sfeercombinatie van luxe, warmte, gezelligheid en sereniteit mee? ‘Sober extravagant’, zo zou je de woonwens van de bewoonster kunnen omschrijven. De inzet was om te komen tot een thuis dat zorgt voor geborgenheid, inspireert, creativiteit aanwakkert, luxe uitdraagt maar ook een ingetogen rust uitstraalt. ”Samen met Marianne hebben wij de woonpuzzel bij elkaar gebracht. Al mijn woonwensen, waarvan de meeste zeer uitgesproken waren, mijn eigen ideeën en zelfs mijn eigen ontwerpen combineerde Marianne in een totaalaanpak. Wat een verademing dat ik iemand had gevonden die haarfijn aanvoelde wat ik wilde en daar ook meteen werk van maakte. Richard zorgde, met wat hulp van zijn vader, voor de hele logistieke gang van zaken. De kracht van dit familiebedrijf voelde vertrouwd en garandeerde een perfecte oplevering”.

 Wie nu op bezoekt komt waant zich in een zee van ingetogen luxe. Alles, van kleurenpallet tot en met de meubels, straalt die chique hotelsfeer uit. Samen met Marianne is heel doordacht gekozen voor een stijlvolle loungebank,  comfortabele eetkamerstoelen, extravagante accessoires, luxueuze karpet, sfeervolle designverlichting en bijpassende gordijnen. Marianne bewaakte het gekozen kleurengamma en zorgde met bijna militaire precisie voor de styling. De bewoonster is helemaal gelukkig met het eindresultaat en waant zich elke dag een beetje in het buitenland. “Marianne en Richard hebben er niet alleen voor gezorgd dat ik al mijn woonwensen terugzie in mijn interieur, zij zijn ook in staat geweest om mijn specifieke ideeën extra goed uit de verf te laten komen. Zij hebben zich zoals dat heet, de benen onder hun lijf gerent voor mij. Nooit was iets teveel. Richard, Marianne inclusief al hun uitvoerders stelden werkelijk alles in het werk om mij steeds weer 200% tevreden te stellen. En dat is ze echt goed gelukt. Ik vind het gewoonweg jammer dat ons gezamenlijke project nu afgerond is. Maar ik blijf groots dromen en weet nog steeds exact wat ik wil. Ik weet ook dat ik blind kan vertrouwen op Marianne, nu en voor mijn toekomstige woonwensen!”

Marianne-Woonwinkel Marianne