OUDER WORDEN WAAR JE SAMEN BENT GESTART

woonwinkel marianne - project ouder worden waar je bent gestart

Het huis in de wijk Amby in Maastricht blijkt een echt meegroeihuis te zijn. Als pasgetrouwd stel met Maastrichtse roots, wordt het huis in 1977 onder eigen regie gebouwd. In de loop van de jaren groeit het huis mee met het gezin. Zo wordt de woning voorzien van een uitbouw en een kelder. Tussendoor is het echtpaar altijd op zoek naar leuke woonaccessoires en seizoendecoratie. En zo kwam het Maastrichtse stel uit bij de woondecoratiewinkel Mi Casa in Valkenburg, destijds het kleinere zusje van Woonwinkel Marianne, waar ze hoorde van de ‘grote’ winkel in Klimmen.

 

“We dachten, laten we daar ook eens gaan kijken. Nou dat hebben we geweten. We werden allebei direct enthousiast over de sfeer, de meubels, de kleuren en accessoires. Precies de warme, gezellig landelijke sfeer waar wij zo van houden. We voelden ons er direct thuis”, aldus de Maastrichtse. Ook hier was er liefde op het eerste gezicht want de eettafel die moést thuis komen te staan. Opgetogen reden beiden terug naar Maastricht, boordevol ideeën én een kleurenwaaier. Nu is eigenlijk geen wand meer wit in hun meegroeihuis.

 

Niet alleen zijn vrijwel alle muren voorzien van een kleur, ook een aantal oude, vertrouwde meubels zijn geverfd in bijpassende tinten. Dat maakt dat er een sfeervolle kleurenovergang is ontstaan en alles mooi bij elkaar past. “Voor ons is een nieuwe kleur gebruiken steeds weer spannend, maar kleuren kun je vrij snel weer veranderen. Met meubels is dat anders, die heb je als het goed is toch wel wat langer in je huis. Het schuiven met de meubels, ja daar waren we ook goed in”, zegt de goedlachse bewoonster van het meegroeihuis.

 

Maar aan dat schuiven met meubels is nu een eind gekomen want door de adviezen van Marianne staan de vertrouwde meubels op de beste plek, aangevuld met nieuwe meubels van Woonwinkel Marianne zoals een grote eettafel, stevige bank, robuuste hocker, sfeervol karpet en warme verlichting. “De TV verhuisde naar een andere hoek en ineens was er een goede doorloop. Onze woonkamer straalt nu precies de warme landelijke sfeer uit die we voor ogen hadden maar altijd zo ver weg leek. Ook onze parketvloer is weer als nieuw dankzij de vakmensen waarmee Marianne ons in contact bracht. Maastricht is onze stad en we houden van dit huis. Met de nieuwe inrichting kunnen we járen vooruit!”

 

woonwinkel marianne - project ouder worden waar je bent gestart