Stap voor stap een gezellig huis vanuit de basis

VAN EEN JAREN-30 HUIS NAAR EEN MODERNE WONING

WWM-van-een-jaren-30-huis-naar-een-moderne-woning

Maud en Gerard Mertens verhuisden onlangs met hun 20-jarige zoon Bob naar een moderne notariswoning in Landgraaf. Maud weet qua huisinrichting heel goed wat ze wil en heeft een lichte voorkeur voor een landelijk interieur. “Ons vorige huis was een jaren ’30 huis dat al veel sfeer van zichzelf had, zoals een erker en glas in lood. In dat huis hadden werkelijk alle wanden een kleur, van subtiel ecru tot heel donkerbruin. Toen we ons nieuwe huis kochten, waren alle muren spierwit met als basis een antracietkleurige leistenen-vloer. We wisten niet goed hoe we hier meer warmte in konden krijgen. Onze huisschilder adviseerde ons om contact op te nemen met Marianne en dat is het dubbel en dwars waard geweest”. 

De start in hun 10-jaar oude notariswoning begon met een fikse tegenslag. Tijdens de hevige regenbuien dit voorjaar stroomde de kelder razendsnel vol tot een hoogte van zeker 1,75 meter. Maud en zoon Bob waren alleen thuis, sloten gas en elektra af maar moesten machteloos toekijken hoe hun kelder zich vulde met het kolkende water. Veel verhuisspullen die er nog waren opgeslagen, liepen flinke schade op. Maar Maud liet zich niet zomaar uit het veld slaan. “We zijn na het zakken van het water meteen gaan opruimen en hebben gekeken welke meubels nog goed waren. In de Corona-tijd was het ook niet echt handig om rustig rond te kijken voor ons nieuwe interieur. Dus toen we het advies van onze schilder opvolgde kwam Marianne bij ons thuis kijken en zorgden zij meteen al voor rust en overzicht. Stap voor stap zijn we toen vanuit de basis gaan werken aan een warme sfeer voor onze moderne woning”.

Maud en Gerard zijn enthousiast over de samenwerking; “Werkelijk niets was een probleem voor Marianne en ze keek rustig met ons mee naarmate er meer bestelde meubels binnen kwamen. Een van haar tips om te kiezen voor inbetween gordijnen zorgde direct al voor veel warmte en sfeer in onze living, die inmiddels was voorzien van de warme ecru-kleurige kalkverf ‘Old Linen’. De doorzichtige gordijnen zijn goud-bruin van kleur. Het glansje en de structuur van de stof filtert het binnenvallend zonlicht heel mooi en zorgt voor een gezellig en beschut gevoel”.

En zo werd de notariswoning stap voor stap gevuld met een vers interieur. Nieuwe meubelstukken werden op advies met Marianne gecombineerd met de bestaande meubels waar de gezinsleden zo gehecht aan zijn. De landelijke woonsfeer van hun jaren ’30-huis maakte plaats voor een strak maar warm interieur in hun moderne notariswoning. “Marianne blijft onder alle omstandigheden zichzelf en houdt de essentie voor ogen. Wij hebben Marianne ervaren als authentiek, eerlijk en bijzonder prettig in de omgang. Ze weet gewoon heel goed wat ze doet en ziet in een oogopslag wat er moet gebeuren wil alles weer kloppen. Ze zorgt met het plaatsen van slechts een meubelstuk in een keer weer voor rust en structuur. Dat is een gave. Dankzij Marianne hebben we een prachtige ‘mix and match’ gerealiseerd in ons nieuwe huis waar we alle drie -ondanks de natte start- helemaal blij en gelukkig mee zijn”.

WWM-van-een-jaren-30-huis-naar-een-moderne-woning