In alle vrijheid kunnen kiezen

“Geen verbouwing maar wat een groots effect!”

Woonwinkel Marianne - klanten aan het woord - geen verbouwing maar wat een groots effect

Jacqueline uit Sittard en haar man, beiden verpleegkundigen, stonden voor de keuze wat te doen met hun versleten parketvloer. Ze zagen op tegen het schuren, verven en opnieuw lakken want daarachter schuilde ook de vraag ‘wat dan te doen met de rest van het interieur?’ Totdat een vriendin hen tipte over Woonwinkel Marianne. En zo kwam het dat Jacqueline en haar man op een zaterdagochtend in Klimmen belandden, gewapend met foto’s van hun benedenverdieping op de Ipad.

 

Dat bleek een gouden zet. De sfeer in de winkel sprak beiden aan en -alsof het zo moest zijn- had Marianne ruimte in haar agenda vanwege een afspraak die was verzet. “Marianne had toevallig tijd en bekeek uitgebreid de foto’s van ons huis. Ze stelde hele concrete vragen over lichtinval, waar we veel zaten in huis en wat we graag wilden behouden aan meubels. Zo werd ons ook duidelijk wat we wilden. Toch temperde Marianne ons enthousiasme omdat een huis restylen nu eenmaal ook wat tijd in je hoofd vergt. Je moet er ook een beetje naartoe groeien, zeg maar”, aldus Jacqueline die dat advies van Marianne achteraf ook als heel waardevol heeft ervaren.

 

“Dat je alle ruimte krijgt om te wennen aan verandering, geeft rust en vertrouwen in het proces. Zo zijn we met een gordijnstaal van Woonwinkel Marianne naar een stoffen bank elders kunnen gaan kijken om met de stofstaal van de bank weer terug te gaan naar Marianne voor een uitgebreid kleur- en inrichtingsadvies. Een geweldige aanpak die ons veel vrijheid gaf. Uiteindelijk hebben we een eettafel, gordijnen, muurverf, karpet, verlichting en bijzettafels aangeschaft via Marianne. Zij zorgde er samen met Richard en het woonteam voor dat alles bij elkaar past, het op tijd geleverd en perfect gemonteerd wordt. Het is een goed op elkaar ingespeeld team, dat altijd voor je klaar staat”, zegt Jacqueline die vooral de laagdrempelige, praktische en persoonlijke aanpak van Marianne waardeert.

 

En zo komt het dat er weliswaar geen verbouwing heeft plaatsgevonden maar de hal, woonkamer en keuken van hun geschakelde woning grenzend aan Stadspark en Geleenbeek, een enorme verandering heeft ondergaan. Voor beide verpleegkundigen die met hart en ziel werken in de chronische en acute zorg, heeft hun huis door het luisterende oor van Marianne met haar oog voor detail een ware metamorfose ondergaan. “Ons werk geeft ons veel voldoening en energie en dat geeft het huis ons nu ook”, zegt Jacqueline “en dat alles dankzij de aanpak van Marianne en haar team.”

Woonwinkel Marianne - klanten aan het woord - geen verbouwing maar wat een groots effect